Лечебнo заведениe

Дентално студио Рубидент – Благоевград Съобщи за неточност

0 / 5
Сравни Добави към любими Принт

Дентално студио Рубидент – Благоевград e клиника предлагаща следните стоматологични услуги:

Импланти

Процесът на поставяне на имплантите протича в два етапа. През първият етап се поставя самият имплант , а през вторият етап се поставя съответната конструкция. Остеоинтегрирането на имплантите продължава от 3 до 6 месеца. В Дентално Студио Рубидент – Благоевград се работи с американска система импланти Biohorizons и италианска система C- TECH.

Изправяне на криви зъби Orthocaps

Orthocaps представлява нов иновативен метод за лечение на зъбно- челюстните деформации посредством безцветни шини. Това е система за правилно подреждане на зъбите чрез използване на серия от прозрачни шини, наречени алайнери, които на практика преместват постепенно зъбите на пациента до желаното от него положение. Правилно подредените зъби са от изключително важно значение не само за естетиката , но и за здравето на венците , защото те са по-лесни за почистване , отколкото зъбите с голямо разстояние между тях или струпаните зъби. Orthocaps системата за изправяне на зъбите е приложима при деца над 11год. и възрастни без горна възрастова граница.

CAD-CAM лечение

CAD-CAM системата е най-високият  клас апаратура в денталната медицина за изработване на всякакъв вид изцяло керамични възстановявания (корони, фасети, онлей, пинлей, овърлей и др.). 

Лечение на пародонтит

Апаратът Vector , с който разполага Дентално студио Рубидент – Благоевград позволява почистване в дълбочина на пародонталните джобове, чрез комбинация от ултразвуково въздействие и впръскване на хидроксилапатитен разтвор. Системата Vector може да замести класическото хирургично- оперативно лечение. Лечението се извършва без болка , тоест не е необходима анестезия.

Лечение на кариес

Може да се направи директно с композитен материал или индиректно ,при което зъботехника или CAD-CAM система изработват възстановяването.

Директното възстановяване се изработва в рамките на едно посещение, загубените зъбни структури се възстановяват с нано композити – Empress Direct – Ivoclare Vivadent и SynergyD6- на швейцарската фирма Coltene. За максимална естетика на възстановяването се използва микроскоп и увеличителни лупи на Carl Zeiss.

Индиректното възстановяване с участието на зъботехник са необходими 2 посещения. При първото посещение се почиства кариозната лезия и се взима отпечатък. Зъботехника или CAD-CAM система изработват възстановяването. При второто посещение възстановяването се поставя на зъба.

Кореново лечение

Кореново лечение – представлява лечение на вътрешната част на зъба.  Лечението на кореновите канали най-основно протича на два етапа. Първи етап е обработка на кореновия канал в пълната си дължина , а втория етап е херметичното запълване на канала.

Избелване

Методът за избелване, който се използва от дентално студио Рубидент – Благоевград протича в два етапа. Първият е взимане на отпечатък и изработване на шини, вторият е предаване на шините и инструкция за тяхната употреба. 

Полиране

Полирането може да се извърши в едно посещение заедно с почистването на зъбния камък или да се извърши в следващо посещение. Има два начина за полиране – с гумички , четки и паста или с полирна сода и Air-Flow .

Зъбен камък

Почистването на зъбен камък се извършва посредством ултразвуков апарат , който чрез вибрации разрушава и отстранява зъбният камък. Почистването може да се извърши в едно или няколко посещения в зависимост от количеството зъбен камък. Задължително след почистването с ултразвук е зъбните повърхности да бъдат полирани Air – Flow или с четка и паста.

Фасети

Фасетите се изработват изцяло от керамика , която позволява пресъздаване на натуралните цветове на зъба. 
Предимствата на фасетите не са само в естетиката , те позволяват микроинвазивен подход при изпиляването на зъбите. 

Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Неделя
9:00 - 19:00 9:00 - 19:00 9:00 - 19:00 9:00 - 19:00 9:00 - 19:00 9:00 - 14:00 -
  • Адрес Благоевград, ул. Кръстьо Асенов 4 ет. 1

Напишете нов коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Choose Page Layout
Header Position
Submenu Style