Лечебнo заведениe

Болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица Съобщи за неточност

0 / 5
Сравни Добави към любими Принт

Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) „Св. Иван Рилски “ – Горна Оряховица разполага със следните отделения и консултативно-диагностични блокове:

Първо вътрешно отделение

Провежда активно лечение на следните заболявания:

 • гастроентерологични – лекуват се болни със заболявания на храносмилателната система, горен и долен стомашно-чревен тракт; гастрит; язва на стомаха и дуоденума; доброкачествени и злокачествени заболявания; диагностика на стомах и черва; панкреатит; заболявания на хепатобилиарната система; хроничен хепатит; чернодробна цироза и др.
 • нефрологични – лекуват се заболявания на пикочо-отделителната система; бъбречна колика; хроничен и остър пиелонефрит и др.
 • вътрешни болести – лекуват се основно болни с диагноза пневмония.

Второ вътрешно отделение

Във Второ вътрешно отделение към Болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица се осъществява дейност по медицински специалности:

– ендокринология и болести на обмяната;

– пневмология и фтизиатрия.

Трето вътрешно отделение

Отделението провежда активно лечение на следните заболявания:
– кардиологични – лекуват се болни с ритъмни и проводни нарушения; остра и изострена хронична сърдечна недостатъчност; нестабилна форма на ангина пекторис.
– вътрешни болести – лекуват се предимно болни с пневмония.

Отделение по хирургия

Отделението по хирургия провежда активно лечение (хирургично и медикаментозно) на пациенти със заболявания на стомашно-чревния тракт, хепатобилиарна патология и панкреаса. Провежда се оперативно лечение на всички видове хернии на предна коремна стена, гнойно-септични заболявания, включително и усложнения при диабет – диабетно стъпало.

Отделение по акушерство и гинекология

Осъществява Акушеро-гинекологична помощ, включително родилна помощ, се осъществява непрекъснато 24 часа в денонощието .

Отделение по педиатрия

Отделението по педиатрия провежда лечение на пациенти от 29 дни до 18 годишна възраст от Горнооряховска, Лясковска, Стражишка и други общини, нуждаещи се от диагностично уточняване и лечение.

  Отделение по инфекциозни болести към Болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица

Отделение по нервни болести

Отделението е специализирано в лечение на заболявания на периферната и централната НС: епилепсия, множествена склероза, паркинсонизъм, миастения, мозъчно съдова болест – остра и хронична форма, дегенеративни неврологични заболявания, заболявания на периферната НС (радикулити, плексити, полиневропатии), възпалителни заболявания на централна и периферна нервна система, диагностика, лечение, ранна рехабилитация и профилактика на болни с остри разстройства на мозъчното и гръбначно-мозъчното кръвообръщение (мозъчни инсулти). 

Отделение по очни болести

Извършва се диагностика, консервативно и оперативно лечение на редица заболявания на окото и придатъците му.

Отделение по УНГ болести

Специалистите УНГ в Болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица най-често лекуват ангини, ринити, възпаление на ушите, често се изваждат и чужди тела от носа, ушите и др.

Отделение по анестезия и интензивно лечение

Отделението по анестезия и интензивно лечение към Болница „Св. Иван Рилски“ – Горна Оряховица разполага с необходимото оборудване за лечение на клинични нарушения в жизненоважни функции на болни, включващо: екипировка за контрол на жизнените функции; извършване на рутинни изследвания за парентерални инфузии и преливане на кръв; за кардиопулмонални ресусцитация.

Отделение по Образна диагностика

Отделението разполага с  рентген и компютърен томограф.

Отделение по Физикална и рехабилитационна медицина

 • електросветлолечение;
 • кинезитерапия;
 • лечебен масаж;
 • парафинолечение;
 • трудотерапия;
 • функционален кабинет;
 • кабинет за лазертерапия .
 • Адрес ул."Отец Паисий" № 72, Горна Оряховица

Напишете нов коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Choose Page Layout
Header Position
Submenu Style